Voeding bij Mukkie

Vragen?

Heeft u vragen over één van onze onderstaand onderwerpen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen graag verder. Ook hebben wij een FAQ pagina waar vele antwoorden al op te vinden zijn.

Voedingsbeleid

Uw kind zal gedurende de dag een aantal malen deelnemen aan de maaltijden bij Mukkie. Om uw kind een zo voedzaam en gezond mogelijke maaltijd willen bieden, hebben wij na aanleiding van de adviezen van het voedingscentrum een voedingsbeleid opgesteld. Onderstaand leest u meer over de verschillende tafelmomenten die uw kind per dag bijwoont.

Lees meer onderstaand

Fruit

Eenmaal per dag krijgen de kinderen vers fruit. Wij proberen zoveel mogelijk te variëren met fruit van het seizoen. Zodat de kinderen alles smaken leren kennen. Als een kind geen fruit lust overleggen we met de ouders wat voor alternatieven we kunnen bieden. Voor de baby’s maken wij s’ochtends verse fruithappen van appel en peer. De fruithappen variëren van superfijn gemalen voor de allerkleinste tot een beetje grover voor de wat grotere baby’s. Voordat wij fruithappen aanbieden wordt er eerst overlegd met de ouders.

Drinken

Mukkie kiest voor halfvolle en magere melkproducten. Kinderen die geen melk mogen of lusten bieden wij in overleg met de ouders een alternatief of water aan. Naast het drinken tijdens de lunch bieden wij de kinderen ook ’s ochtends en ‘s middag iets te drinken aan. Daarbij kiezen we bij voorkeur voor water, vruchtensap of -concentraat, (zoals bijvoorbeeld Diksap) en limonadesiropen die natuurlijke suikers bevatten. Als kinderen tussen de maaltijden dorst hebben mogen zij water drinken. Bij warm weer krijgen kinderen extra drinken aangeboden.

Brood

Tijdens de lunch eten we met de hele groep aan tafel brood. Wij kiezen tijdens de lunch voor volkorenbrood. De eerste boterham wordt belegd met hartig beleg naar keuze, de tweede boterham mag worden belegd met zoet beleg. We letten er ook op dat een kind niet steeds hetzelfde beleg kiest. We bieden een gevarieerd assortiment aan broodbeleg, zoals smeerkaas, verse vleeswaren, appelstroop, halvajam, en speculoos.

Crackers & Koekjes

Crackers en koekjes zijn minder belangrijk voor het leveren van voedingsstoffen, maar natuurlijk wel leuk of lekker. s’ Middags bij het drinken geven wij crackers en/of koekjes met zo min mogelijk toegevoegde suikers en / of vet, zoals rijstwafels, crackers een ontbijtkoekje,volkorenbiscuitjes of soepstengels.

Allergieën

Eten van pinda’s en noten kan voor kinderen met pinda-allergie ernstige gevolgen hebben, daarom hebben wij geen pindaproducten op tafel. Ook geven wij geen aardbeien en kiwi’s aan kinderen onder 1 jaar. Wat eventuele (andere) allergieën betreft: Tijdens het intakegesprek stemmen wij met u af of wij rekening moeten houden met bepaalde allergieën en/of intoleranties.

Uitzonderingen

Ons voedingsbeleid is belangrijk voor de gezondheid en welzijn van de kinderen en daarom handhaven we die dan ook zoveel mogelijk. Toch is er een mogelijkheid om af en toe eens af te wijken het beleid, bijvoorbeeld bij speciale gelegenheden of ter afwisseling. Uitzonderingen worden daarbij geen regel, het is altijd een bewuste keuze en we zullen deze tot een minimum ( afhankelijk van de soort uitzondering) beperken.

Traktaties

en feestje is altijd bijzonder en wordt zeker gevierd, maar met zoveel kinderen in de groep is het elke week wel een keer feest. Daarom vragen we de ouders om zoveel mogelijk gezonde producten aan de kinderen uit te delen. Ook het trakteren van iets wat niet eetbaar is kan heel leuk zijn. We kunnen u altijd aan een idee voor een leuke, lekkere en gezonde traktatie helpen!

Snel aanvragen

Rijnsburgerweg 96
2231 AG Rijnsburg
Maandag t/m vrijdag: 07:30 tot 18:30

071 – 70 740 01
Info@mukkie.nl