Thema’s en activiteiten

Thema

Iedere maand hebben wij bij Kinderdagverblijf Mukkie een ander thema, waar wij onze activiteiten op aanpassen. Zo hebben we thema’s rond jaargetijden, dieren, verkeer en nog veel meer. Veel thema’s komen uit het voorschoolse educatie programma Peuterpraat, maar bij speciale gelegenheden passen wij een eigen thema of activiteit in. Zo gaan we met de kinderen op stap naar het bos, komt er misschien wel een politieauto langs, of organiseren we een diner voor kinderen én ouders. En uiteraard worden feesten als sinterklaas en kerst uitbundig gevierd!

Foto’s

Gedurende de dag maken we leuke foto’s van de verschillende activiteiten en/of uitstapjes. Deze worden in de ouder app gevoegd zodat u als ouder kunt zien wat uw kind gedurende de dag allemaal meemaakt. Ook het terugkijken van de foto’s met de kinderen zorgt voor een herbeleving waarna we nog eens met ze gaan praten over wat ze allemaal hebben gezien en meegemaakt.

Ontwikkeling

Kinderen leren en ervaren van alles rondom het thema. Met de VVE leren ze tegenstellingen, begrippen en verschillende woorden met dezelfde betekenissen en alles in een ongedwongen setting. Door het lezen van boekjes, de knutselwerkjes, het zingen van liedjes en de thema uitstapjes komt het thema tot leven en leren ze spelenderwijs veel nieuws als voorbereiding voor de basisschool.