Een dag bij Mukkie

Spelen, rusten, eten, nieuwe dingen leren. Bij Mukkie hebben we een vast programma. Zo weten de kinderen wat ze kunnen verwachten en voelen zij zich veilig en vertrouwd. Verschillende (groeps)activiteiten wisselen elkaar af. Wij proberen, zeker bij de kleinsten, zoveel mogelijk het eigen ritme van uw kind aan te houden. Uiteraard overleggen we regelmatig met u over de juiste aanpak!

07:30 – 09:15

Kinderen kunnen worden gebracht

Om half 8 gaan onze deuren open. Vanaf dat moment zijn de ouders en de kinderen welkom. Ouders komen binnen via de achterzijde. Deze deur heeft een speciale toegangscode die bij de ouders bekend is. Zo is de veiligheid van alle kinderen en onze medewerkers gewaarborgd.

De kinderen kunnen hun schoentjes kwijt in de grote hal bij de entree en vinden in de lange hal voor hun groep de kapstok voor de jasjes. Bij Mukkie hebben we drie verticale groepen: De wolkjes, de zonnetjes en de bloemetjes.

Pa Knipperen

09:15 – 09:45

Het fruitmoment

Wanneer iedereen binnen is, gaan we om kwart over 9 even aan tafel voor een kort tafelmoment. Gezellig met elkaar eten we een stuk fruit en drinken we limonade. De allerkleinste krijgen de fruithappen om daarna heerlijk aan hun ochtendslaapje te kunnen beginnen.

09:45 – 11:30

Spelen en activiteiten

Na het eten mogen de kinderen met elkaar spelen en organiseren wij (groeps)activiteiten. Deze activiteiten zijn onderdeel van ons voorschoolse educatieprogramma: Peuterpraat. Iedere maand is er een ander thema. Onze activiteiten sluiten daar op aan. Zo bereidt uw kind zich spelenderwijs voor op de basisschool!

twee kids met speelgoed

11:30 – 12:00

De broodmaaltijd

Om half 12 gaan we samen met de kinderen aan tafel voor het middageten. Samen met uw kind eten we een broodje en drinken we een lekker glas melk of water.

12:00 – 15:00

Even rusttijd voor de kleintjes en leeftijdsgerichtspel voor de peuters.

Tussen 12 en half 1 leggen we de kinderen die het nodig hebben op bed voor hun middagslaapje. De grotere kinderen krijgen nu leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden en mogen individueel spelen tot de andere wakker worden.

twee kids met speelgoed

15:00 – 15:30

Het middag drinkmoment

Na het slapen, rusten of spelen is het tijd om nog even wat te drinken voordat we beginnen aan ons middagprogramma. Samen met uw kind drinken we een glaasje limonade of water en eten we een lekker koekje en crackers.

Ma Knipperen

15:30 – Vertrek

Zelf spelen en activiteiten.

Bij Mooi weer gaan we vaak nog even buiten genieten in de tuin. De kinderen kunnen voordat zij opgehaald worden nog even heerlijk zelf spelen of wij meedoen met een groepsactiviteit. Om 5 uur drinken we nog even gezamenlijk met de kinderen die er nog zijn.

Tussen 16.00-18.30 kunt u uw kind weer ophalen.
Wanneer u eerder wilt komen halen, is dat natuurlijk mogelijk. Wij horen dit echter graag, zodat wij rekening kunnen houden met de slaap- en eettijden van uw kind.

Kind knipperen

Wilt u uw kind inschrijven of meer informatie?